maanantai 3. marraskuuta 2014

Dermalogin emulsiovoide

Olen tuskin ainoa, joka kärsii kuivasta ihosta etenkin talvisin? Minulla on ollut atooppinen ihottuma pienestä asti, onneksi se nyt näin aikuisiällä on rauhottunut. Ärsyttävintä tällä hetkellä on se, että talvi ei ole edes alkanut vielä, silti kädet ja jalkapohjat ovat rutikuivat, rystyset halkeilevat ja muu kroppa on ihan kuiva.. Kävin pari viikkoa sitten taas jälleen kerran tuijottamassa apteekin perusvoide hyllyä ja ajattelin vain "tuota olen jo kokeillut, tuo ei auttanut" miltei jokaisen tuotteen kohdalla. Meinasin jo tarttua vanhaan tuttuun "ihan ok" rasvaan (Essex plus), kun farmaseutti tuli kysymään voiko hän auttaa. Hän sitten suositteli minulle ennestään tuntematonta Dermalogin emulsiovoidetta. Päädyin ostamaan sen.


Dermalogin emulsiovoide ei ole kaikista rasvaisimmasta päästä, ehkä pikemminkin hieman öljyinen. Se on nopeasti imeytyvä ja melko kevyt voide, joka on tarkoitettu normaalille/kuivalle iholle. Tämä 200ml puteli maksoi 11€. Suhteellisen samaa hintaluokkaa kuin muutkin rasvat.

" Herkälle ja yliherkälle iholle. Päivittäiseen käyttöön kasvoille ja vartalolle. 
Säilyttää ihon pehmeänä ja joustavana jättämättä sitä tahmeaksi. 
Sisältää ihon luonnollisia lipidejä, jotka tehostavat ihon normaaleja toimintoja. 
Sisältää ihon luonnollista kosteustasapainoa parantavaa glyseriiniä. 
Hajusteeton, väri- ja lisäaineeton. 
Rasvapitoisuus 22%, PH 5.0. Ihotautikääkärien kehittämä."

Minä tykkään iltaisin käyttää rasvaisia voiteita, jotka tuntuvat hieman raskailta iholla. En tiedä, onko syynä se, että silloin tavallaan tietää rasvanneensa vai mikä lie. Tämä ei ole sellainen tuote. Dermalogin emulsiovoide todellakin imeytyy nopeasti, eikä jätä iholle tahmaista tunnetta. Hieman "liukkaaksi" iho jää levittämisen jälkeen, mutta sekin tunne katoaa nopeasti. Kaiken kaikkiaan olen tykännyt tästä tuotteesta, etenkin käsille ja iltaisin kasvoille ennen nukkumaan menoa. Toki, tämä on hyvä tuote myös koko vartalolle, mutta jään kaipaamaan outoine mieltymyksineni sitä rasvattua fiilistä.  


Koostumus on sen verran kevyt, että tätä on helppo levittää ja pienellä määrällä pärjää pitkälle. Atoopikolle tämä ei kuitenkaan välttämättä ole riittävä kosteuttaja, jollei tätä käytä useita kertoja päivässä. En itse muista jokaikinen ilta tai suihkun jälkeen rasvailla, joten ei ihmekään, että ihoni kuivuu. Olen kuitenkin parantanut tapojani huomattavasti vuosien varrella.

Suosittelen tätä ehkä eniten niille, joilla iho kuivuu ns. "normaalisti" talvisin. Eli jos tunnet tarvetta ostaa perusvoide, koska ihosi on pintakuiva, kannattaa ainakin kokeilla yksi tällainen tuubi.

Mikä on sinun lemppari perusvoiteesi? Tai vartalovoide ylipäätään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! ♥